Engagerad förskollärare till Föräldrakooperativet Helge

Om arbetsplatsen

Föräldrakooperativet Helge är en liten idéburen förskola som funnits i Lundby sedan 1995 och är beläget i ett tryggt villakvarter i Helgered, alldeles vid ingången till populära Hisingsparken och Kättilsröds 4H gård. Förskolan har stora och fina lokaler med en av Göteborgs största utomhusmiljöer. 

Barngruppen består av 22 barn och fem pedagoger med två förskolelärare och tre barnskötare. Vi kan flexibelt dela gruppen för olika fokusområden, intressen och utflykter. Föräldrakooperativet eftersträvar en hög personaltäthet och en liten barngrupp för att förskolan ska vara en trygg plats där barnen känner sig sedda, respekterade och få möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar, intressen och behov.

Pedagoger och föräldrar arbetar nära varandra för att vara den bästa tänkbara förskolan för barn, föräldrar och personal!

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en engagerad Förskolelärare som vill vara med i vårt arbete med stora visioner där barn, vårdnadshavare och pedagoger skapar livslånga relationer.

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att planera, genomföra, dokumentera, utvärdera och utveckla den pedagogiska verksamheten utifrån förskolans läroplan, skollagen, barnkonventionen och med inspiration från Reggio Emilia. På vår förskola ges unika möjligheter att förverkliga Helges idéer och pedagogik. Lek där barn och vuxna utforskar världen som jämlika tror vi ger barnen bättre förståelse för sin egen tillvaro!

Kvalifikationer

För den här tjänsten krävs att du har förskollärarexamen. Vi söker dig som kan arbeta både självständigt och i arbetslag. Du är nytänkande och håller dig väl uppdaterad inom ditt område och har lätt för att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

Du är trygg i din yrkesroll och ser möjligheterna och har viljan att utvecklas tillsammans med dina kollegor. Du är nyfiken och känner ett ansvar och engagemang för att utveckla förskolans pedagogik och dess miljöer. Du har en förmåga att lyssna på och skapa förståelse för barnen du möter och kan skapa goda och förtroendefulla relationer med vårdnadshavare.

Vi söker dig som:

 • är utbildad och legitimerad Förskollärare (krav)
 • ser läroplanens mål som stimulerande 
 • är öppen, flexibel, lyhörd, engagerad och prestigelös
 • har ett tydligt barnperspektiv och ser att barnens perspektiv är lika viktigt
 • möter barnen såväl som kollegorna och vårdnadshavare där de befinner sig

Vi vill att du som söker är en trygg och positiv person som möter varje barn för den unika individ hen är och att du har förmåga att lyfta fram och utveckla barnets förmågor.

Tidigare erfarenhet av att arbeta med AKK och IKT är meriterande.

Vi välkomnar både nyexaminerade och dig med erfarenhet att söka tjänsten.

Förskolan Helge erbjuder dig 

 • en stimulerande, lugn och trygg miljö med stort eget ansvar och delaktighet  
 • planeringstid, friskvårdsbidrag, fria pedagogiska måltider och arbetskläder för utomhusbruk
 • ingen offentlig upphandling av tjänster och varor
 • kompetensutveckling genom fortbildning
 • en liten, flexibel organisation med korta beslutsvägar 
 • en rektor i verksamheten som har insyn och förståelse för den dagliga verksamhetens behov
 • heltidstjänst med tillsvidareanställning (provanställning kan tillämpas)

Har du frågor om tjänsten kontakta personalgruppen@helgeforskola.se.

Intervjuer kommer att ske löpande. Ansökas skickas in senast 2023-03-29 till personalgruppen@helgeforskola.se.

Förskollärare till Föräldrakooperativet Helge.pdf