Halloweenfest

Idag har vi haft halloweenfest här på Helge. Efter frukost och fri lek var det dags för samling.
Efter att den läskiga orgelmusiken som spelade i samlingsrummet slutat så började vi med upprop för att se att alla som skulle vara med på festen var närvarande. Vi sjöng om ”Galna Spöken” och testade om vi kunde låta som spöken.
Plötsligt! Hördes någon hosta inifrån vår Ateljé. Vem kunde det vara?

Det var Helgehäxan som kommit på besök!

Helgehäxan berättade en läskig historia för oss (som egentligen inte var sååå läskig.
Sedan blandade hon med hjälp av ihop en trolldryck som hon fått receptet på vid det årliga häxkonventet i Blåkulla.
Det innehöll bland annat: drakblod, lillfingrar, spindlar, grodblod och löständer.
Helgebarnen var modiga och vågade smaka på trolldrycken.

Sedan var det dags för Helgehäxan att flyga vidare på in kvast. Vi sade hejdå och gick tillbaka till samlingsrummet där det stundade ett ordentligt partaj!

halloweenfesten-41Vi dansade och festade till musiken. Tyvärr upptäckte vi att vår discolampa hade gått sönder.

halloweenfesten-51Vi smaskade på våra torkade äpplen som skolklubbsbarnen hade gjort och på rostade pumpakärnor som kom från vår halloweenpumpa som vi gröpte ur innan helgen. Där fanns även popcorn och underligt färgat vatten.

Efter att ha dansat i ett bra tag var vi både varma och spralliga. Så vi klädde på oss och gick ut på gården för att få frisk luft.

Helgehäxan är på besök. #fskhelge

A photo posted by Föräldrakoop. Förskolan Helge (@fskhelge) on